Vaţa de Jos: Impozite neschimbate şi proiecte de investiţii pentru acest an

Consiliul Local şi Primăria comunei Vaţa de Jos au decis ca în acest an valorile taxelor şi impozitelor locale să rămână aceleaşi ca în 2021, singura modificare fiind cea care ţine de indexarea cu rata inflaţiei, comunicată de Institutul Naţional de Statistică, adică 2,6%.

„Vom acorda o reducere de 10 la sută pentru persoanele fizice şi pentru persoanele juridice în situaţia în care vor achita impozitele integral, până la 31 martie 2022. Dorim să sprijinim atât cetăţenii comunei, cât şi agenţii economici, deoarece este nevoie de o dezvoltare a vieţii economice în zona noastră”, a spus primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Ioan Linţă.

El a menţionat că administraţia locală şi-a propus ca în acest an să abordeze mai multe proiecte de investiţii, unele dintre acestea fiind prevăzute să fie finanţate de la bugetul local, iar altele prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. În acest context, pe agenda primarului se află modernizarea mai multor drumuri de interes local, construirea reţelei de canalizate şi a unor staţii de epurare la Vaţa de Jos şi între satele Brotuna şi Ociu.

De asemenea, în proiectele pentru acesta se află şi construirea unei capele mortuare în satul Târnava, aceasta urmând să poată fi folosită în cazul unor decese de către toţi cetăţenii, indiferent de confesiunea religioasă a acestora.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.