Vaţa de Jos: Nedee la acest sfârşit de săptămână

Administraţia locală din comuna Vaţa de Jos se află în febra pregătirilor pentru că, la acest sfârşit de săptămână, mai precis duminică, 19 iunie, în localitate se va ţine tradiţionala nedee. Va fi o zi dedicată cântecului popular autentic, iar cei care vor fi prezenţi la manifestare vor avea parte de relaxare şi mâncare bună. Tradiţionala Nedee de la Vaţa va începe la ora 16,00 pe platoul din faţa căminului cultural din satul Vaţa de Jos.

„Este un bun prilej pentru oameni să mai uite de necazuri şi să trăiască păstrând şi respectând valorile naţionale. Vrem să aducem bucurie în rândurile celor prezenţi şi cred că vom reuşi pentru că avem invitaţi de valoare”, a afirmat primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Ioan Linţă.

Programul anunţat de organizatori include invitaţi de marcă, Vasile Conea şi taragotistul Pera Bulz- Tezaur uman viu, fiind capetele de afiş ale manifestării. Alături de ei se vor afla pe scenă interpreţi de valoare ai folclorului românesc: Diana Selagea, Alexandru și Roxana Pal, Ciprian Roman, Sabina Leonte, Petruța Tihulcă, Mihaela Oprea, Vlad și Victor Lință, Bogdan Mogoaia.

Ca un preambul al evenimentului, vineri, 17 iunie, pe platoul din faţa căminului cultural din satul Vața de Jos, începând cu ora 10.00, va avea loc o festivitatea de acordare a diplomelor de excelență și premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Nu în ultimul rând, să mai notăm că se fac noi paşi spre introducerea gazului metan în comună, zilele trecute fiind semnat contractul de finanțare având ca obiect “Dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în comunele Baia de Criș, Vața de Jos și Ribița, județul Hunedoara”.

Contractul are o valoare totală de 104,44 milioane lei, din care valoarea proiectului pe comuna Vața de Jos este de 47,8 milioane lei- cel mai mare proiect de finanțare externă încheiat până la această dată de către administraţia locală. Următoarea etapă reprezinta achiziția publică pentru selectarea constructorului care va efectua lucrările, a precizat primarul Liviu Ioan Linţă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.