Vața de Jos: Noua piață inaugurată în prezența ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este așteptat vineri în comuna Vața de Jos, unde va lua parte la deschiderea oficială a pieței agroalimentare, o investiție în valoare de peste 404 milioane de lei, finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin AFIR.

”Este nevoie de o piață modernă, acoperită, în care oamenii din zonă să-și poată vinde produsele. Până acum, la dispoziția producătorilor erau puse trei mese, afară. Lucrurile s-au schimbat spre un făgaș normal, în care oamenii sunt respectați pentru munca lor. Fondurile europene au fost motorul acestei investiții despre care putem spune că este prima piață acoperită dintr-o comună situată în Țara Zarandului”, a spus primarul comunei Vața de Jos, Liviu Lință.

Piața agrolimentară are o suprafață de 270 mp și poate găzdui zece tarabe ale producătorilor, două pavilioane de flori și trei mese pentru vânzătorii de produse lactate.

Proiectul a fost demarat în anul 2019, construcția fiind realizată din panouri sandwish. Spațiul este prevăzut cu grupuri sanitare, sursă de apă, locuri de parcare și o zonă verde.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.